fbpx

Tiilikaton pesu painepesurilla?

Jaa tämä artikkeli

Monet kodin tai yrityksen omistajat haluavat säilyttää kiinteistönsä houkuttelevuuden ja suojata asuntoa puhdistamalla säännöllisesti katon sammaleesta, jäkälästä, lehdistä sekä muista roskista. Väärä puhdistusmenetelmä tai liian korkea paine voi vahingoittaa tietyntyyppisiä kattoja, joten suosittelemme lukemaan tämän artikkelin ennen kuin ryhdyt pesemään itse tiilikattoasi. Artikkelissa käydään läpi, että voiko tiilikaton painepestä itse, sekä annamme vinkkejä katon turvalliseen ja tehokkaaseen painepesuun.

Otsikossa mainittuun kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, mutta lähtökohtaisesti emme suosittele kovan paineen käyttö katolla. Painepesuri on monipuolinen työkalu, mikä pitäisi löytyä jokaisen omakotitalon autotallista tai varastosta. Sillä voidaan pestä kätevästi melkeinpä kaikkea pihatiestä ajoneuvoihin, mutta jos mietit likaisen katon pesua korkealla paineella, niin suosittelemme lukemaan tämän artikkelin loppuun. Painepesurilla saat nopeasti sammaleet, lehdet, linnunkakat ja muun lian nopeasti pois, mutta väärin tehtynä se voi vaurioittaa kattoa.

Vinkkejä tiilikaton puhdistamiseen painepesurilla

Tiilikatto kannattaa puhdistaa aina aluksi lehtipuhaltimen kanssa pienemmistä irtonaisista roskista. Suurimmat sammaleet harjataan pois hellävarasesti ilman että katteeseen tulisi vauriota. Tiilikaton puhdistamiseen tarvitset painepesurin, joka tuottaa painetta maksimissaan noin 100 baria. Muista, että liian korkea paine tuhoaa tiilet ja muut kattomateriaalit! Saatat tarvita puhdistuskemikaaleja sen mukaan, kuinka paljon likaa ja roskia katollasi on. Monissa tapauksissa vedenpaine riittää saamaan katon puhtaaksi. Suosittelemme myös, että pesun päätteeksi katto käsitellään rautakaupasta saatavalla sammaleen estoaineella.

Tiilikatolla käveleminen voi olla vaarallista ja se voi myös vahingoittaa tiiliä. Tästä syystä suosittelemme, että kattopesu tehtäisiin maasta käsin. Jos joudut jostain syystä astumaan tiilikaton päälle, varmista, että astut turvalliseen kohtaan. Käytä kenkiä, joissa on hyvä pito. Pidä myös huoli siitä, että käytät korkealla työskennellessä turvavaljaita ja kypärää.

Lisää luettavaa

Jäikö kysyttävää, haluatko lisäohjeita tai haluatko ammattilaisen paikalle?

Jätä meille viesti!

Painepesu