fbpx

4 tärkeää asiaa rännien tyhjennyksessä

taloyhtiö

Jaa tämä artikkeli

Tukkeutuneiden vesikourujen puhdistaminen näkemättä koko sadevesijärjestelmää ei ole paras lähestymistapa eikä lopulta vain toimi. Suosittelemme siis, että ensiksi käyt läpi rännit ja testaat veden virtauksen tukosten varalta. Mikäli haluat itse puhdistaa rännit, niin suosittelemme lukemaan tekstin loppuun!

Tikkaat ovat välttämättömiä vesikourujen puhdistamisen kannalta. Jotta pääsisit silmien korkeudelle kourun kanssa, niin tarvitset siihen turvalliset ja laadukkaat tikkaat. Muista suojata tikkaan yläpää, vaahtomuovilla tai muulla pehmeällä materiaalilla, jotta vältytään jäljiltä seinissä tai ränneissä. Muista ottaa kaveri mukaan pitämään tikkaista kiinni, jotta vältytään turhilta vahingoilta.

Puhtaat rännit kestävät pidempää

Miksi rännit on hyvä puhdistaa säännöllisesti? Puhtaana oleva sadevesijärjestelmä pysyy paremmassa kunnossa kuin likainen, sekä ehkäisee ongelmia kuten tukoksia ja vesivahinkoja. Rännille voi olla hyvinkin kuormittavaa, jos ne jäävät putsaamatta, eikä roska pääse pois. Tukkeutunut ränni on ongelma, koska silloin lehdet ja oksat alkavat maatua ja rännit voivat ruostua puhki.

Tukoksessa olevat rännit voivat pahimmassa tapauksessa jopa vahingoittaa itse rakennusta. Tukossa oleva vesi ei pääse valumaan haluttuun paikkaan, jolloin vesi voi päästä valumaan rakennuksen perustuksiin. Yksi merkittävimmistä homevaurioihin liittyvistä asioista on huonosti toimiva sadevesijärjestelmä eli rännit.

Poistaessasi roskia kouruista on hyvä olla ämpäri heti valmiina, ettei tarvitse myöhemmin siivota lehtiä ja oksia maasta. Me Turun Painepesu Oy suosittelemme, että roskat poistetaan käsin tai räystäskourun puhdistajalla. Kun suurimmat roskat on siivottu pois, on aika testata veden virtaustehokkuutta. Tartu vesiletkuun ja kokeile ettei mikään estä veden virtaamista ränniä pitkin. Tämä vaihe myös huuhtelee pienimmät roskat samalla pois, joihin et päässyt käsiksi aiemmin. Jos huomaat veden istuvan paikallaan missä tahansa kourujen kohdassa pieniä säätöjä on hyvä tehdä.

Kovat tuulet ja myrskyt voivat siirtää vesikourun pois paikaltaan ja estää vettä liikkumasta sujuvasti kourun läpi. Jos huomaat, että ränni on päässyt valumaan alaspäin, niin syytä nostaa se takaisin oikealle kohdalle. Tämän jälkeen on hyvä kokeilla veden virtaamista kourussa uudelleen. Lopuksi on hyvä puhdistaa syöksytorvi vesiletkun kanssa kovalla paineella.

yhteenveto

  1. Etsi kaikki tukokset
  2. Käytä laadukkaita tikkaita
  3. Poista roskat käsin tai siihen tarkoitetulla työkalulla
  4. Hävitä roskat heti

Saatoit varmaan huomata, että rännien puhdistaminen saattaa olla työlästä ja aikaa vievää. Me Turun Painepesu Oy:lla hoidamme huolesi ammattitaidolla, ota yhteyttä niin hoidetaan sadevesijärjestelmä kuntoon ja säästyt suuremmilta ongelmilta.

Lisää luettavaa

Jäikö kysyttävää, haluatko lisäohjeita tai haluatko ammattilaisen paikalle?

Jätä meille viesti!

Painepesu