fbpx

Sammaloituneen pihakiveyksen pesu Turun Hirvensalossa

Sammaloitunut piha ennen ja jälkeen pesun

Jaa tämä artikkeli

Kävimme Turun Hirvensalossa sijaitsevan vanhan rintamamiestalon pihassa, jossa pihakiveys oli päässyt sammaloitumaan vuosien saatossa. Pihan omistaja oli huolissaan kiveyksen ulkonäöstä ja turvallisuudesta, sillä sammal tekee pinnasta liukkaan ja epätasaisen. Otimme haasteen vastaan ja lähdimme palauttamaan pihakiveystä entiseen loistoonsa.

Aloitimme pihakiveyksen pesun harjaamalla irtoavan sammaleen ja lian mekaanisesti. Tämä vaihe oli tärkeä, jotta pääsimme käsiksi pinttyneeseen likaan ja sammaleeseen. Harjaamisen jälkeen levitimme pihakiveykselle sammaleen estoainetta, joka tuhoaa sammaleen ja estää sen uusiutumisen. Annoimme aineen vaikuttaa kiveyksellä viikon ajan, jotta se ehtisi tehokkaasti tappaa sammalen juurineen.

Viikon kuluttua palasimme paikalle kuumavesipesurin kanssa. Kuumavesipesu ja korkea paine tekivät ihmeitä: sammal irtosi helposti kiveykseltä, koska se oli myrkytetty estoaineella. Pesimme koko pihakiveyksen huolellisesti ja varmistimme, että kaikki sammal ja lika poistuivat.

Lopuksi levitimme tasoitushiekan pihakiveykselle, jotta saumavälit täyttyisivät ja kivet asettuisivat paikoilleen. Tasoitushiekan levittäminen antoi kiveykselle viimeistellyn ja huolitellun ilmeen. Lopputuloksena pihasta tuli kuin uusi, ja omistaja oli erittäin tyytyväinen työmme jälkeen.

Viimeisenä vaiheena veimme pois kaikki roskat ja ylimääräisen hiekan, jotta piha jäi siistiksi ja valmiiksi kevättä varten. Pihakiveyksen pesu oli onnistunut projekti, ja omistajan ilme kertoi kaiken tarpeellisen: pihakiveys oli saanut uuden elämän ja sammaloitunut pinta oli enää vain muisto.

Lisää luettavaa

Jäikö kysyttävää, haluatko lisäohjeita tai haluatko ammattilaisen paikalle?

Jätä meille viesti!

Painepesu