fbpx

Pihalaattojen puhdistus

Jaa tämä artikkeli

Betoni on erittäin kestävä ja monipuolinen vaihtoehto omakotitalojen kevyiden kävely- ja ajoteiden päälliseksi. Se kestää kulutusta ja on helppo pitää puhtaana. Betoni on kuitenkin huokoinen materiaali, joten sitä pitää puhdistaa säännöllisesti, jotta se säilyttää hyvän ulkonäön ja kunnon vielä vuosikymmenien jälkeen.

Miten betonilaatat kannattaa sitten puhdistaa?

Betonipinnat on hyvin helppo pitää puhtaana. Usein pelkkä lakaisu, hellävaraisen betonipinnoille tarkoitetun pesuaineen levitys ja kastelu riittää saavuttamaan puhtaan lopputuloksen. Betonin yksi ominaisuuksista on se, että se patinoituu ajan myötä, etenkin Suomen sateisissa ja lumisissa olosuhteissa. Jotkut tykkäävät tästä patinoidusta lopputuloksesta, mutta kaikki ei. Olemme listanneet alle miten me Turun Painepesu Oy:lla suosittelemme puhdistamaan betonipihat, jotta ne näyttäisivät uudelta mahdollisimman pitkään.

  1. Siirrä kaikki ylimääräinen tavara pois
  2. Harjaa tai puhalla alue irtoliasta
  3. Poistaa rikkaruohot
  4. Kostuta betonipinta
  5. Levitä pesuaine
  6. Harjaa piha hellävaraisesti
  7. Huuhtele ja anna kuivua

Puhdistettava alue tulee olla täysin vapaana kaikesta ylimääräisestä, eli siirrä pihakalusteet, grillit, kasvit, autot ja muut esineet pois putsattavalta alueelta. Suosittelemme käyttämään lehtipuhallinta lehtien, hiekan ja muiden irtoroskien poistamiseen pestävältä alueelta. Lehtipuhallin on nopea ratkaisu, mutta pihaharjalla päästään aivan yhtä hyviin lopputuloksiin.

Nyt on oikea aika poistaa rikkaruohot, jotta ne eivät pääse leviämään laajemmalle alueelle. Tähän voit käyttää haluamaasi tapaa, kuten rikkaruohonpoistoon tarkoitettuja työvälineitä tai myrkkyjä. Myrkkyjen kanssa tulee olla tarkkana, ettei esimerkiksi lemmikit tai lapset leiki alueella ennen kuin aine on ehtinyt haihtua pois.

Nyt kannattaa pukea kumisaappaat! Betonipinta tulee kostuttaa vedellä ennen kuin siihen voidaan levittää pesuaine. Tähän paras ratkaisu on puutarhaletku. Suosittelemme käyttämään betonipinnoille tarkoitettuja pesuaineita, jotka puhdistavat ja suojaavat pinnan tehokkaasti. Kemikaaleja käsitellessä on tärkeää lukea pakkauksen ohjeet ja noudattaa niitä tarkkaan. Suosittelemme myös käyttämään suojahanskoja, -laseja, sekä muita ihoa suojaavia vaatteita. Aine kannattaa levittää matalapaineruiskulla, mutta kastelukannukin käy.

Seuraavaksi pinta harjataan. Suosittelemme käyttämään kuurausharjaa betoninpintojen pesuun. Muista kuitenkin olla hellävarainen, ettet vahingoita pintaa. Jos sinulla on käytössäsi painepesuri, niin voit myös käyttää lisävarusteena ostettavaa tasopesuria. Tasopesuri puhdistaa pinnan hellävaraisesti vedellä, eikä aiheuta naarmuja.

Lopuksi piha tulee huuhdella matalalla paineella, esimerkiksi puutarhaletkulla. Huuhtelun jälkeen ylimääräinen vesi kannattaa poistaa vaikka lastalla, jotta alue saadaan kuivaksi mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.

Lisää luettavaa

Jäikö kysyttävää, haluatko lisäohjeita tai haluatko ammattilaisen paikalle?

Jätä meille viesti!

Painepesu